Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte ut plakett og diplom som det synlige beviset på at Havrekjeks fra Røra bakeri nå er en del av Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse.

Under åpningen sa Pollestad i følge en pressemelding fra Stiftelsen Norsk Mat:

– Røra bakeri representerer det beste av norsk lokalmattradisjon og innovasjon. Lokal havre, ristet og malt på egen mølle har en lang tradisjon på Inderøy. Det å ta familietradisjonen videre og utvikle nye produkter står det respekt av.

Frode Nergaard, daglig leder i Røra bakeri, mottok utmerkelsen. Han la vekt på at Spesialitet er et merke som anerkjenner kvalitet:

- Vi er veldig bevisste på å levere produkter som er i øvre sjikt hva angår kvalitet. Dette ser vi anerkjennes gjennom Spesialitetsmerket, og forbrukere begynner å bli bevisste på dette kvalitetsstemplet. Derfor er dette en bekreftelse for oss, og noe vi kan vise til overfor kundene våre, sier Nergaard og legger til:

Den uavhengige matfaglige juryen roste Havrekjeks for sin "distinkte søtlige, nøtteaktige smak og sitt rustikke, gylne utseende – en kjeks som virkelig skiller seg ut i sin kategori."