Tirsdagens snittpris per kWh er 9,2 øre høyere enn mandag og 21,3 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra strømbørsen Nord Pools nettsider.

Maksprisen tirsdag på 3,87 kroner per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 81,3 øre høyere enn mandag og 79,2 øre høyere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Midt-Norge vært 5,054 kroner.

90 prosent av prisen over 70 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Det betyr at i den timen prisen ligger på 3,87 kroner, dekkes 2,85 kroner.

Minsteprisen blir på 1,021 kroner per kWh mellom klokken 3 og 4 på natten.

Kaldt vær, lite vindkraft og problemer med det svenske kraftverket Ringhals 4 og problemer med et finsk kullkraftverk er årsaker til at de nordlige prisområdene i Norge blir dyrere enn Kristiansand og Bergen, melder nettstedet Europower. Europower skriver også at Midt-Norge og Nord-Norge får den høyeste timeprisen de har hatt så langt i år. De nordlige prisområdene får også den høyeste døgnprisen de har hatt i 2023.

– Grunnen er at det ikke er helt dødt med vind i Tyskland. Det har redusert prisen natt til mandag ganske mye. I morgen (tirsdag, red.anm.) er det også vindkraft som presser ned prisen en del, forklarer kraftanalytiker i Volt Power Analytics, Olav Botnen, til Europower.