Nylander-navnet har siden 1936 vært forbundet med eiendomsmegling for de fleste trøndere, og vil videreføres gjennom selskapsnavnet Nylander & Partners, opplyser Christer Horgen, daglig leder og eiendomsmegler i Lokalmegleren & Partners i Trondheim og Fosen, i en pressemelding.

Fusjonen innebærer en sammenslåing innen eiendomsmegling, med leveranse av meglertjenester innenfor bruktboligomsetning, fritidsbolig, salg av nye prosjekter og næringseiendom. Fusjonen trer i kraft fra årsskiftet.

Selskapet skal ha muskler til videre vekst og vil bli en del av den landsdekkende meglerkjeden Partners, med 38 eiendomsmeglerkontor over hele Norge.

Det nye meglerhuset har vært planlagt lenge, heter det i pressemeldingen.

Lokalbank-alliansen

Lokalmegleren & Partners er fra før eid av Stadsbygd Sparebank, Ørland Sparebank, Nidaros Sparebank og Selbu Sparebank, som alle er en del av Lokalbank-alliansen.

De fire bankene vil eie 60 prosent av det nye eiendomsforetaket, og Nylander & Partners får et tett samarbeid mellom bank og megler i store deler av Trøndelag.

– Bankene ønsker å være en langsiktig partner og tilbyder av meglertjenester. Derfor vil vi eie over 50 prosent av foretaket, sier Bjørn A. Riise, banksjef i Nidaros Sparebank.

Per Ø. Nylander vil eie 34 prosent av foretaket.

Bransjen utvikles

– Meglerhuset Nylander startet som familiebedrift, og har alltid levert meglertjenester av høy kvalitet. Det er verdier vi tar med oss videre. Samtidig har bransjen blitt stadig mer utviklet i retning av bank- og kjedesamarbeid. Gjennom denne fusjonen får vi en unik mulighet til å utvikle vår forretning til det felles beste, sier Lars Kristian Hagen, administrerende direktør i Meglerhuset Nylander.

– Med de fire bankene på eiersiden, gir vi våre medarbeidere tilgang til flere kunder og et større markedsområde. Kundene på sin side vil møte et enda mer kompetent fagmiljø innenfor eiendom og finans. Vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier Hagen.