Med dette blir han leder for NRKs største nyhetsmiljø utenfor Oslo, opplyser statskanalen i en pressemelding om saken, i følge fagbladet Journalisten. – Jeg er takknemlig for å få lov til å lede dette nye, store nyhetsgulvet her i Trondheim og Trøndelag, og for å bli valgt blant sterke kandidater. Så tenker jeg at jeg også er veldig ydmyk for det er mange kloke journalister her. Det er massevis av erfaring og rutine, journalister som jeg har jobbet lenge med og ser opp til. Å få lov til å lede dem blir et privilegium, sier Nareas Sae-Khow ifølge Journalisten.

Sae-Khow får ansvar for det såkalte «nyhetsgulvet». Dette innebærer en fysisk samling av de ulike nyhetsmiljøene på Tyholt, som består av en regional undersøkende- og dybdegruppe, P3nyheter, @nrknyheter, distriktskontoret i Trøndelag og flere av NRK P1s mest sentrale nyhetsprogrammer.

Fornøyd leder

– Jeg er glad for at Nareas har takket ja til denne jobben. Han vil tilføre energi og journalistisk kraft til det nye nyhetsgulvet i Trondheim, sier regionredaktør i NRK region midt, Eivind Undrum Jacobsen i følge Journalisten.

– Jeg er veldig opptatt av å speile hele Trøndelag og hele Norge. Det er en bygdegutt som står her, og landsbygda som jeg alltid heier på. Så det kommer til å merkes, sier Sae-Khow.

Sigrid Gjellan er konstituert som nyhetsredaktør frem til Nareas Sae-Khow tar over 1. april.