Norges rikeste mann blir mer og mer aktiv og mer og mer personlig i sosiale medier. I et innlegg på den profesjonelle sosiale plattformen Linkedin i helga, trakk han frem sin mor Oddny. Han har tidligere skrevet om sin far samme sted.

Witzøe skriver at det er mye snakk om karriere, lederskap og formelle posisjoner på Linkedin, og etter at han fikk gode tilbakemeldinger på et innlegg om faren sin, så ville han skrive om sin mor også.

«Hun har nemlig hatt de mer uformelle «ledervervene» i familieselskapet. Hun har virkelig gjort det mulig for pappa å jobbe. Derfor var jeg mye alene med mamma gjennom oppveksten. Tidligere jobbet mamma som hjelpepleier, og i oppstarten av Salmar levde vi faktisk kun på hennes lønn en periode», skriver Witzøe blant annet.

Han trekker frem morens rolle i oppbyggingen av det som nå er en milliardbedrift. Oppdrettskonsernet på Frøya fikk i fjor et operasjonelt driftsresultatet på 4,465 milliarder kroner, sammenlignet med 2,927 milliarder i 2021, viser tallene som konsernet la frem tidligere i år.

«Holdt alt i gang»

«Da laksevirksomheten etter hvert skjøt fart, kom det mye besøk fra utlandet. Ofte bodde folk hjemme hos oss. Mamma lagde mat og var vertskap for viktige forretningsforbindelser fra hele verden. Hun holdt alt i gang. For litt siden fikk mamma hedersprisen da SalMar hadde en stor samling for alle sine ansatte. Det sier mye om hennes rolle i det faren min har klart å bygge opp. Når jeg nå kommer hjem til Frøya, lager mamma fortsatt verdens beste pizza. Og kakene? Don’t get me started!», skriver Witzøe, som også røper ukjente ting fra innsiden av Witzøe-familien:

«En liten hemmelighet er at hun faktisk var helt sentral da farger og form i Salmar-logoen ble laget», skriver Witzøe, som også berømmer moren for å ha vært «hjertelig» til stede i livet hans, med leksehjelp, plaster på sår, dugnad på skolen eller fotballbanen:

«Det er jeg evig takknemlig for. Vi slekter alle på våre foreldre. Men det er ikke bare gener som går i arv. Jeg tar med meg verdiene fra mamma. Det har gjort at jeg er som jeg er. Så takk, mamma», avslutter Witzøe, med et hjerte.

– Skikkelig fin fyr

For et par uker siden skrev Witzøe altså om sin far, Gustav Witzøe. Det innlegget ble innledet med et aldri så lite spark til det alle synes å være opptatt av; nemlig pengene:

«Dette er faren min, Gustav. Ikke bare er han en kjekk mann , og som mange er opptatt av; en av Norges rikeste. Han er i tillegg en skikkelig fin fyr. Det de færreste kanskje vet, er at han startet sin karriere som bilmekaniker. Med andre ord; han er ikke redd for å bli skitten på hendene. (Det gjelder de fleste som kommer fra Frøya, så der er han for så vidt ikke unik )», starter sønnen i sitt innlegg.

Gustav WItzøe. Foto: Morten Antonsen

Videre forteller han at faren har lært ham å respektere folk for den de er, og at folk er forskjellige. Han skriver også om det at mange kanskje synes det er rart at han selv ikke jobber i laksenæringen.

«Det er flere grunner til det. Den viktigste er kanskje at jeg, inspirert av nettopp han her, har fått anledning til å søke litt etter hvem jeg er. Fordi jeg ikke er en kopi av Gustav. Bortsett fra at jeg fikk navnet hans, da. Men det er ganske vanlig på Frøya, skal sies! Men pappa og jeg har en grunnleggende ting til felles, som jeg setter stor pris på: At det ikke alltid er det å snakke høyest som tar deg lengst her i livet. Han er ikke så glad i oppmerksomhet, og det er i grunnen ikke jeg heller. Så derfor forstår du kanskje allerede, at denne posten er en del av mitt lille prosjekt for å øve meg litt på det», skriver den yngste Witzøe.

Veldedighet

Gustav Magnar Witzøe, som formelt er eier i familieselskapet Kvarv AS, er også styreleder i Forward Project og derigjennom W Initiative. Forward Project AS er hans egen gren under familieselskapet Kvarv. Det er gjennom dette selskapet W Initiative er stiftet. Stiftelsen ledes av Eirik Bøe Sletten, som til daglig jobber som advokat hos firmaet Pretor Advokat i Trondheim.

Witzøe er ganske fersk på Linkedin, men han har vært meget aktiv på Instagram i en årrekke, og da spesielt med innhold om modellkarrieren sin som han bruker mye tid på. Da MN24 skrev om dette i forbindelse med en sak om stiftelsen W Initiative, ble det blant annet dratt frem at han der synes å leve et jetsett-liv, med glamorøse mennesker og dyre biler.

- Mange kjenner deg kanskje best fra sosiale medier. Da er det et jetsett-liv de ser, og de blir kanskje overrasket over noe som dette. Hva sier du til det?

- Det man ser på Instagram handler mer om modellyrket, og det er jo et promoteringsverktøy for seg selv eller andre ting. Jeg kan selvsagt forstå det (hvis noen blir overrasket, journ.anm.), men det man ser på Instagram er ikke noe uttrykk for hvordan man egentlig er, svarte Witzøe, som har over 130 000 følgere på Instagram.

Får bruke kreativitet

I et annet intervju om modellkarrieren og sosiale medier, sa Witzøe til Adresseavisen/MN24 at han får utløp for kreativitet i sosiale medier:

– Jeg har en sterk kreativ interesse, og benytter sosiale medier som kanaler å uttrykke meg i, som de fleste på min alder. Det hadde vel egentlig vært mer spesielt om jeg ikke var på sosiale medier i det hele tatt. Sosiale medier gir meg en plattform til å dele det jeg er opptatt av og jobber med. Og selv om det på ingen måte er hele bildet, er det en del av hvem jeg er, sa Witzøe.