Salgsprisen er 2,5 milliarder kroner, med oppgjør i Schibsted-aksjer, melder det trondheimsbaserte mediekonsernet i børs- og pressemelding fredag morgen.

Transaksjonen gjennomføres ved at Polaris Media tegner seg for B-aksjer i Schibsted for 2,5 milliarder kroner gjennom en rettet emisjon. Tegningskursen for aksjene vil baseres på gjennomsnittet av daglig volumvektet kurs for Schibsteds B-aksje, i perioden fra og med 19. april til og med 3. mai 2024.

Basert på kursen hittil i beregningsperioden blir Polaris Media med dette Schibsteds fjerde største aksjonær. Mediekonsernet Schibsted har for øvrig ganske nylig bestemt seg for å dele selskapet i to, i ett rent medieselskap med aviser som VG og Aftenposten som ikke er på børs, og et offentlig børsnotert markedsplass-selskap.

– Vi er meget godt fornøyde med at vi har kommet til enighet med Schibsted om denne transaksjonen. Dette løfter vår opprinnelige investering på fem millioner kroner i Finn til et nytt nivå, der våre Finn-aksjer byttes mot aksjer i Schibsted ASA til en total transaksjonsverdi på 2,5 milliarder kroner, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media.

Ledende på nett

Finn.no ble etablert i 2000 av regionavisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Adresseavisen, som en felles satsing på nettbaserte rubrikkannonser, i det markedet for denne type annonsering var i ferd med å gå fra papiraviser til nettbaserte løsninger. Finn.no har siden etableringen vokst til å bli Norges ledende markedsplass på nett.

– Verdiutviklingen i Finn har vært sterk, og investeringen har gitt oss som minoritetsaksjonær god finansiell avkastning. I løpet av vår eiertid har vi mottatt totalt omtrent 970 millioner kroner i utbytter og vederlag for nedsalg fra en eierandel på 11,36 prosent til 9,99 prosent, forteller Koch.

Konsernsjefen er også fornøyd med at Polaris Media nå blir aksjonær i mediegiganten Schibsted, som er en nordisk gigant innen digitale markedsplasser.

– Med oppgjør i Schibsted-aksjer vil Polaris Media fortsatt ha en betydelig eksponering innen nettbaserte rubrikkannonser, men nå utvidet til det nordiske markedet gjennom Schibsted Marketplaces. I tillegg får vi med denne transaksjonen vekslet en illikvid posisjon i Finn med fullt likvide børsnoterte aksjer i Schibsted. Dette gir oss en sterk finansiell fleksibilitet til videreutvikling av Polaris Media som mediekonsern, sier Per Axel Koch.

Adresseavisen eier

Aksjene i Finn eies i dag av Polaris Medias heleide datterselskaper Adresseavisen AS (9,96 prosent) og Polaris Media Nord-Norge AS (0,03 prosent).

Transaksjonen er betinget av at Schibsteds generalforsamling, som avholdes i dag, 26. april, fornyer fullmakten styret i Schibsted har til å utstede nye B-aksjer for et beløp inntil 10 prosent av B-aksjekapitalen.

Gjennom aksjeposten i Schibsted vil Polaris også få en del av det ekstraordinære utbytte som blir delt ut som følge av Schibsteds salg av rubrikkselskapet Adevinta. Koch spår overfor nettstedet Kampanje at de vil få rundt 700 millioner kroner «om ikke altfor lenge».

MN24 og samarbeidsavisene Adresseavisen, Avisa Sør-Trøndelag, Bladet, Brønnøysunds Avis, Fosna-Folket, Frøya, Hitra-Frøya, Innherred, Klæbuposten, Opp, Steinkjer24, Stjørdals-Nytt og Trønderbladet er eid av Polaris Media, og ansatte i disse avisene kan eie aksjer i Polaris Media.